Y
Yodo
- Ver también Minerales
- Declaraciones saludables autorizadas relativas al desarrollo y salud de los niños (art.14.1.b)
-
El yodo contribuye al crecimiento normal de los niños, Reglamento (UE) N. 957/2010 de la Comisión de 22 de octubre de 2010
-
Scientific Opinion on the Substantiation of a health claim related to Iodine and the growth of children pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006, EFSA Journal 2009; 7(11):1359
- Déficit de yodo: la declaración de Cracovia, 2018 | En Español
- Déficit de yodo en España, SEEN
- Development of Databases on Iodine in Foods and Dietary Supplements, 2018
- DRV, Scientific Opinion on Dietary Reference Values for iodine, EFSA Journal 2014;12(5):3660 | Public Consultation on a draft Scientific Opinion on Dietary Reference Values for iodine, EFSA, 2014
- Fortification of food-grade salt with iodine for the prevention and control of iodine deficiency disorders, Guideline, OMS, 2014
- Iodine, Linus Pauling Institute
- Iodine deficiency in Europe: a continuing public health problem, WHO, 2007
- Iodine deficiency list of publications, WHO
- Iodine status worldwide, WHO, 2004
- International Council for the Control of Iodine Deficiency Disorders (ICCIDD) Global Network
- SACN (Scientific Advisory Committee on Nutrition) statement on iodine and health, 2014
- Tolerable Upper Intake Levels of iodine, SCF (Scientific Committee on Food), 2002
- Trastornos por carencia de yodo, FAO, 2002
- Yodación de la sal, WHO-eLENA | Iodised salt for preventing iodine deficiency disorders, Revisión Cochrane, 2009
Yogur
- Ver Leches fermentadas
- Evidencia científica sobre el papel del yogur y otras leches fermentadas en la alimentación saludable de la población española, Documento consenso de FESNAD, 2013
Ir arriba