R
Raciones
- Ver también Raciones y pesos de alimentos
- Portions and servings - what’s the difference?, USDA, 2003
- NIDDK, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney, NIH, Just Enough for You: About Food Portions, Versión en español
Recomendaciones dietéticas / nutricionales
- Ver también Ingestas dietética de referencia
- Dietary recommendations/nutritional requirements, publicaciones de WHO
Reformulación
- Reformulación de alimentos y bebidas
- Iniciativas de reformulación 2008-2017 (grasas y sal)
- Reformulación del pan
- EU, Reformulation food products for health, 2010 | Council conclusions on food product improvement, 2016 | Salt campaign
- EUFIC, Food innovation and reformulation for a healthier Europe: A challenging mission, 2010
- fdf, Reformulation
- German reduction strategy on salt, sugar and saturated fat (2016)
- The history of food reformulation, The journal of the Institute of Food Science and Technology, 2017
Refrescos
Regulación de la ingesta
- Regulación del apetito, 2003
- Self-Regulation of Appetite—It's Complicated - Obesity, 25/S1:S1–S38
Resiliencia
- Building Resilience for Food and Nutrition Security, 2014 | Más
- FAO |La resiliencia de los medios de vida. Reducción del Riesgo de Desastres para la seguridad alimentaria y nutricional | Los quatros pilares de la estrategia de resiliencia de la FAO | Más | Strengthening the links between resilience and nutrition in food and agricultura | Nutrition and resilience
- Nutrition Disaster Resilience | http://www.actionagainsthunger.org.uk/
- Resilience for food and nutrition security | Understanding resilience for food and nutrition security, International Food Policy Research Institute (IFPRI), 2014
Resveratrol
- Ver también Vino
- Resveratrol y longevidad: deliberaciones en torno a la aportación del vino a las distintas bioéticas, 2013 | Más (pág. 632) | Más (pág 13)
Retinol
- Ver Vitamina A
Riboflavina
- Dietary Reference Values for riboflavin, EFSA, 2017
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