Bibliografía adicional
-
Iñesta García A. Webs y buscadores en Ciencias de la Salud. ENS-ISCIII, 2010. Segunda edición, 2012. (Interesante relación de direcciones de sitios y páginas web)
-
Doreste Alonso JL, Serra Majem Ll. Nutrición basada en la evidencia.Revista Salud Pública y Nutrición. 2005; 6/2.
-
EPC Technical Papers Series: Advancing the Role of Evidence-based Reviews in Nutrition Research and Applications. February 2012. Agency for Healthcare Research and Quality, Rockville, MD.
-
Academy of Nutrition and Dietetics. Evidence-Based Nutrition Practice Guidelines.
-
Final Report of the International Confederation of Dietetic Associations (ICDA) Evidence-based Practice Working Group. November 25, 2010.
-
Grading of Recommendations Assessment, Development, and Evaluation (GRADE) system of rating quality of evidence and grading strength of recommendations in systematic reviews.
-
Guidance for Industry: Evidence-Based Review System for the Scientific Evaluation of Health Claims – Final. 2009. This guidance represents the Food and Drug Administration's (FDA's) current thinking on this topic.
-
Initiatives to improve quality of reporting of studies: The CONSORT (CONsolidated Standards of Reporting Trials) Statement (1996).
-
Recomendaciones nutricionales basadas en la evidencia para la prevención y el tratamiento del sobrepeso y la obesidad en adultos (Consenso FESNAD-SEEDO). Revista Española de Obesidad. Vol. 9 • Suplemento 1 • Octubre 2011.
-
ILSI, FUFOSE, Functional Food Science in Europe. Proyecto para desarrollar y establecer un enfoque científico sobre las pruebas necesarias para respaldar el desarrollo de productos alimenticios que puedan tener un efecto beneficioso sobre una función fisiológica y mejorar el estado de salud y bienestar de un individuo y/o reducir el riesgo de enfermedades
-
ILSI, PASSCLAIM, Process for the Assessment of Scientific Support for Claims on Foods. Proyecto para resolver los temas relativos a validación y verificación científica de alegaciones y la información al consumidor